Aanbod

Food Forward

Food Forward is de plek waar voedselondernemers uit heel Nederland nieuwe kansen krijgen voor financiering, kennis en samenwerking. Doe de quickscan en kijk waar voor jou de mogelijkheden zitten.

Doorlooptijd doorlopend
Partner Food Forward

Food Pioneers

Het programma voor startende ondernemers met een (bijna) compleet product die op zoek zijn naar een community die jou helpt zowel persoonlijk als professioneel te groeien. Leer over product prototyping, storytelling en hoe je je business plan moet vormgeven.

Doorlooptijd Editie 6 is van start!
Partner Flevo Campus

Voedsel Verbindt

Voedsel Verbindt wil het verschil maken in de verduurzaming van het voedselsysteem van de regio Noord-Holland en Flevoland, door het verbinden van het bedrijfsleven, overheden, kennis- en onderwijsinstellingen en belangenbehartigers. Met als doel voedsel geproduceerd in de provincies zo duurzaam mogelijk op het bord van de inwoner te krijgen. Op 13 juni vindt het netwerkevent Onze Circulaire Voedseleconomie plaats.

Doorlooptijd 13 juni
Partner Voedsel Verbindt

Kennisvoucher

Flevo Campus biedt een voucher aan ter waarde van maximaal 10.000 euro voor ondernemers met innovatieve ideeën om het voedselsysteem te verduurzamen

Doorlooptijd doorlopend
Partner Flevo Campus

Business Innovation Program Food

Maakt jouw idee of bedrijf de voedselketen duurzamer, slimmer, efficiënter of gezonder en zoek je toegang tot de markt met een verdienmodel? Leer hier om voor jezelf scherp te krijgen welke ideeën kansrijk zijn en hoe je deze vertaalt tot een concreet nieuw verdienmodel voor jouw bedrijf.

Doorlooptijd 2025

Rabobank financiering

Financiering om innovaties verder te brengen. Ook als er nog geen bewezen resultaten, betalende klanten of cash flow is. Maak kennis met de verschillende producten die jouw startup of scale-up in elke ontwikkelfase op een duurzame en verantwoorde manier kunnen laten groeien. Bekijk hier alle mogelijkheden.

Doorlooptijd doorlopend
Partner Rabobank

Foodbytes

Foodbytes is een online netwerkhub voor startups, corporates en investeerders in de Food & Agri-sector. Vergroot je bereik en zichtbaarheid, vind partners en investeerders en krijg toegang tot exclusieve content.

Doorlooptijd doorlopend
Partner Rabobank

Green Protein Alliance

De Green Protein Alliance zet zich in voor een plantaardiger voedselpatroon voor de gezonde mens, economie en wereld. Word lid en blijf op de hoogte van alles wat speelt rondom de eiwittransitie.

Doorlooptijd doorlopend

Nationaal Groeifonds

Met het Nationaal Groeifonds investeert het kabinet tussen 2021 en 2025 € 20 miljard in projecten die zorgen voor het duurzame verdienvermogen van Nederland.

Doorlooptijd 2024 en 2025
Partner Rijksoverheid

Food Chain Accelerator

Heb je een startup of scale-up die werkt aan een duurzaam voedselsysteem? In 13 dagen van training- en strategiesessies bij Impact Hub werk je aan je strategie, marketing, organisatie en investeringsbehoeften – en vertrek je met een gevalideerde strategie voor je volgende groeifase.

Doorlooptijd Nieuwe editie in 2024
Partner Impact Hub Amsterdam

Boerenversneller

Een unieke accelerator voor Nederlandse boeren die op zoek zijn naar innovatiemogelijkheden voor hun bedrijf. In acht maanden tijd gaan vijftien agrarisch ondernemers, onder begeleiding van coaches en experts, samen op die zoektocht. Ook is de Boerenversneller online te volgen, in je eigen tijd en vanaf je eigen erf; de Online Boerenversneller.

Doorlooptijd Editie 2024 gesloten
Partner de Nieuwe Boerenfamilie

Slow Food Youth Network & Academie

SFYN is hét netwerk voor jonge mensen die zich inzetten voor gezond, duurzaam en eerlijk eten voor iedereen en verbindt jonge consumenten, chefs, producenten, boeren en beleidsmakers uit de regio. De SFYN Academie is een veelzijdig en interactief lesprogramma voor nieuwsgierige jonge mensen met een passie voor voedsel.

Doorlooptijd Inschrijving gesloten, volgend jaar nieuwe editie
Partner Slow Food Youth Network

Zebra Legal

Zebra Legal biedt juridische en strategische ondersteuning aan voedselondernemers. Op zoek naar begeleiding bij het oprichten van je onderneming, vormen van strategische samenwerkingen of het aantrekken van investeringen? Dan ben je bij Zebra Legal aan het juiste adres!

Doorlooptijd Doorlopend
Partner Zebra Legal

Low Food Chefs Academy

Een jaarlijks programma dat in het teken staat van duurzame gastronomie. Jonge chef-koks in opleiding krijgen les van toonaangevende chef-koks, productontwikkelaars, voedingswetenschappers en boeren en leren hoe zij kunnen bijdragen aan een duurzaam en inclusief voedselsysteem.

Doorlooptijd Jaarlijks terugkerend programma
Partner Low Food

Food, Nature & Urban Green opleidingen

Faculteit Almere van Aeres Hogeschool biedt verschillende opleidingen en cursussen aan rondom de thema's Food, Nature & Urban Green.

Doorlooptijd Jaarlijks terugkerend
Partner Aeres Hogeschool Almere

Van Amsterdamse Bodem

Van Amsterdamse Bodem is de plek waar jij kennismaakt met (nieuwe) voedselinitiatieven in Amsterdam, je op de hoogte blijft van voedselevents in de stad.

Doorlooptijd doorlopend
Partner Van Amsterdamse bodem

Sustainable Food Systems en Food Animals and Environment

Universiteit van Amsterdam biedt verschillende opleidingen aan op het gebied van voedsel, zoals de minor Sustainable Food Systems en de cursus Food, Animals and Environment.

Doorlooptijd Jaarlijks terugkerend
Partner Universiteit van Amsterdam

Opleiding Voeding en Dietiek

Hogeschool van Amsterdam biedt de opleiding 'Voeding en dietiek' aan, waarbij je als student werkt aan een wereld waarin gezonde en duurzame voeding zorgt voor een beter leven. Met nieuwe kennis over wat we eten, maar ook hoe we eten.

Doorlooptijd Jaarlijks terugkerend
Partner Hogeschool van Amsterdam

Food Commerce and Technology

Tijdens deze opleiding ga je als student aan de sla met het ontwikkelen, produceren én verkopen van voedingsmiddelen en gaat werken aan duurzaam en gezond voedsel en je bezighouden met interessante en actuele vraagstukken uit de foodsector.

Doorlooptijd Jaarlijks terugkerend
Partner Hogeschool In Holland

CIRCO Hub Noord Holland

CIRCO Hub Noord Holland versnelt de ontwikkeling naar een circulaire economie. Ontdek nieuwe businesskansen, stap in een circulair designproces en ontwikkel een visie en stappenplan met de Tracks & Classes.

Doorlooptijd zie agenda
Partner CIRCO

Pakhuis de Zwijger

Pakhuis de Zwijger is een not-for-profit organisatie en maakt samen met een groot aantal partners jaarlijks circa 600 programma’s waarbij de toekomst van stad en land en urgente maatschappelijke transities centraal staan. Allemaal gratis toegankelijk voor een breed publiek.

Doorlooptijd zie agenda
Partner Pakhuis de Zwijger

Wij.land

Wij.Land ondersteunt boeren bij het inplementeren van regeneratieve landbouwpraktijken, door middel van kennisdeling, financiële ondersteuning (Het Veenweidefonds) en het verbinden van boeren met experts en andere relevante partijen.

Doorlooptijd doorlopend
Partner wij.land

Regeneratieve landbouw

Dit is de eerste opleiding in Nederland voor mensen die willen ontdekken of regeneratieve landbouw iets voor hen is: ga terug naar de basis met deze inleidende opleiding.

Doorlooptijd doorlopend
Partner Food Hub

Food Business Toolkit

Overweeg je om je eigen voedselbedrijf te starten, of heb je al iets opgezet en loop je tegen je eerste hindernissen aan? Dan is de Food Business Toolkit jouw schatkist vol informatie.

Doorlooptijd doorlopend
Partner Food Hub en Kitchen Republic

Persoonlijk leiderschap in Food & Agri

Dé opleiding die je in de veranderlijke wereld van voedsel en landbouw weer het roer in handen geeft. Je gaat op jouw eigen manier betekenis en invulling geven aan persoonlijk leiderschap.

Doorlooptijd doorlopend
Partner Food Hub

Cooked history

Deze gratis opleiding is voor jou als het idee om voeding aan verhalen te koppelen je op de een of andere manier fascineert. Je gaat jouw Cooked history ontdekken. Wat betekent dit en waarom is het belangrijk om jouw eigen geschiedenis te bekijken door de lens van voedsel?

Doorlooptijd doorlopend
Partner Food Hub

A prototyping mindset

A prototyping mindset helpt je om je idee om te zetten in een solide bedrijfs- of projectplan. Je leert hoe je eenvoudig jouw voedselidee kunt ontwikkelen en als voedselveranderaar een prototyping mindset verwerft.

Doorlooptijd doorlopend
Partner Food Hub

A reframing mindset

Met welk idee ga jij de toekomst veranderen? Breng je wensen en dromen bij elkaar in een concept door middel van de designmethode 'Reframing'. In deze opleiding leer je hoe je dit ontwerpproces kunt toepassen op een onbekende toekomst door je product of bedrijf te deconstrueren in drie essentiële lagen: wat, hoe en waarom.

Doorlooptijd doorlopend
Partner Food Hub

Finding your business focus

De opleiding 'Finding your business focus' leert je alles over het vinden én behouden van focus binnen jouw bedrijf. Het maakt eigenlijk niet uit in welk stadium of welke situatie je bedrijf zich bevindt, wat je wil, is meer focus - en dat is wat je zal krijgen.

Doorlooptijd doorlopend

Pitch like a pro

In 'Pitch like a pro' leer je de kunst van het creëren van een gestructureerd verhaal en krijg je essentiële inzichten voor succesvolle presentaties. Stap voor stap ga je aan de slag om je verhaal vorm te geven, zodat je klaar bent om het podium te grijpen met een overtuigend verhaal over jouw bedrijf of product.

Doorlooptijd doorlopend
Partner Food Hub

Your Path Forward in Regenerative Food and Agriculture

Deze opleiding is gemaakt voor mensen die willen investeren, bedrijven willen opbouwen of hun positie willen gebruiken in bestaande voedsel- en landbouwbedrijven om de balans te verschuiven naar het regeneratieve vlak. Kortom, mensen die klaar zijn om de volgende stappen te zetten.

Doorlooptijd doorlopend
Partner Investing in Regenerative Agriculture and Food & Food Hub

GO!-NH Versnellingsprogramma's

GO!-NH biedt drie verschillende versnellingsprogramma’s die aansluiten bij de fase en omvang waarin je bedrijf zich bevindt; of je nou in de opstart-, groei- of opschaalfase zit.

Doorlooptijd doorlopend
Partner GO!-NH

Amsterdam Trade & Innovate

Ondersteunt bedrijven uit de Metropoolregio Amsterdam bij internationaliseren. Onze focus ligt daarbij op innovatieve oplossingen voor stedelijke en maatschappelijke uitdagingen, waarvan de voedseltransitie er één is. We organiseren handelsmissies, toegang tot netwerken in binnen- en buitenland, trainingsprogramma's en 1 op 1 coaching.

Doorlooptijd doorlopend
Partner Amsterdam Trade & Innovate

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord

Helpt ondernemers o.a. met idee-ontwikkeling, financiering, subsidie en verduurzaming.

Doorlooptijd Doorlopend
Partner NHN

Kitchen Republic Membership

Kitchen Republic's netwerk van 125+ experts biedt kennis uit de sector en connecties in retail, horeca en groothandel. Als community lid leer je andere ondernemers en experts kennen, tijdens workshops, events en Meet the Buyer-sessies.

Doorlooptijd doorlopend
Partner Kitchen Republic

Stichting DOEN

Stichting DOEN ondersteunt voorlopers die zich inzetten voor een groene, sociale en creatieve samenleving. Onder andere door Financiering DOEN of DOEN Participaties, waarmee startende duurzame of sociale ondernemers met een positieve impact op de maatschappij ondersteund worden.

Doorlooptijd doorlopend
Partner Stichting DOEN

Food Center Amsterdam

De groothandelsmarkt in levensmiddelen van en voor de regio Amsterdam. Ze voorzien in de behoefte van de detaillist, de horeca en leveren onder meer aan zorginstellingen en supermarkten.

Doorlooptijd doorlopend
Partner Food Center Amsterdam

Greenport

Een samenwerkingsverband van ondernemers, overheid en kennisinstellingen dat staat voor versterking van de agribusiness in de regio Noord-Holland Noord en streeft naar een structurele verbinding van kennis, ervaring en ambitie. Maak kennis met het innovatieve netwerk: van ondernemer tot bestuurder, en van leerling tot onderzoeker.

Doorlooptijd doorlopend
Partner Greenport

Food Capital

MKB Amsterdam is de belangenvereniging van, voor en door ondernemers in de Metropoolregio Amsterdam. Maak van Amsterdam een Food Capital, en dien je eigen vraagstuk in of verbind je met het netwerk.

Doorlooptijd doorlopend
Partner MKB Amsterdam

Seed Valley

Seed Valley is wereldwijd hét centrum voor plantenveredeling en zaadtechnologie, gelegen in Noord-Holland. Verbind met het netwerk en blijf op de hoogte of meld je aan voor de live edities van Seed Valley Talks.

Doorlooptijd doorlopend
Partner Seedvalley

Amsterdam Green Campus

Onderwijs, overheid en ondernemer werken samen aan duurzaamheid in de groene sector door middel van projectonderzoek, netwerkevents of als loket voor duurzaamheidsvraagstukken met studentenprojecten.

Doorlooptijd doorlopend
Partner Amsterdam Green Campus

Brave New Food

Een innovatieplatform om startups met bedrijven te verbinden en zo voedsel oplossingen van de toekomst te versnellen. Als innovatienetwerk bieden ze de ingrediënten om op te schalen, te versnellen en krachten te bundelen om een substantiële impact te maken door middel van verschillende challenges en funding mogelijkheden.

Doorlooptijd doorlopend
Partner Brave New Food

Put Your Money Where Your Meaning Is Community

We investeren in bedrijven die het voedselsysteem transformeren en in een toekomstige wereld die zorg draagt ​​voor onze kinderen, onze bodem en onze ecosystemen. Of sluit je aan bij de community.

Doorlooptijd doorlopend
Partner PYMWYMIC

PIM NH

PIM helpt mkb-ers in Noord-Holland met advies over financiering, specifiek voor sectoren zoals Landbouw, Water en Voedsel. Daarnaast zijn er netwerkevents, masterclasses en persoonlijke begeleidingstrajecten. Bedoeld voor start-ups, scale-ups en MKB.

Doorlooptijd doorlopend
Partner PIMNH

Horizon Flevoland

Horizon is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland. Ze zetten zich in om ondernemers te laten groeien en tegelijkertijd maatschappelijke opgaven te realiseren. Als Flevolandse MKB-er kan je gebruik maken van verschillende subsidies en fondsen.

Doorlooptijd doorlopend
Partner Horizon Flevoland

CrowdAboutNow

Het crowdfundingsplatform voor ondernemers die onafhankelijk willen groeien en doorpakken. CrowdAboutNow ondersteunt bij het bieden van financiering aan ondernemers met een sociaal hart die samen met hun directe omgeving, klanten, partners en fans hun plannen willen financieren.

Doorlooptijd doorlopend
Partner CrowdAboutNow

Ifund Financiering & Voedsel

Ifund zoekt oplossingen die zowel productie als consumptie van voedsel duurzamer, lokaler en maatschappelijker maken. Investering in 'impact-first' startups die zich inzetten voor meer groen, meer eerlijkheid, meer zekerheid, meer veerkracht, meer kennis, meer gezondheid, meer plezier, meer schoonheid, meer stilte, meer vrijheid.

Doorlooptijd doorlopend
Partner Ifund

ROM in West

Rom InWest stelt ondernemers in staat hun proposities verder te laten groeien waardoor we gezamenlijk de energietransitie, circulariteit en innovatie verder vorm geven in de regio Noord-Holland.

Doorlooptijd doorlopend
Partner ROM in West

Future Food Fund

Startkapitaal voor technologiebedrijven in de voedingsmiddelen- en landbouwsector. Van planetaire grenzen tot duurzame voedselsystemen. Het stimuleren van de impact op het milieu door investeringen in voedsel en landbouw.

Doorlooptijd doorlopend
Partner Future Food Fund

Rubio Impact Ventures

We werken met ondernemers die positieve impact verenigen met een schaalbare commerciële onderneming. We investeren in drie thematische gebieden: circulaire oplossingen, people power en gezonde systemen.

Doorlooptijd doorlopend

Sustainable Impact Fund

Investeert in bedrijven en early stage projecten via directe aandeleninvesteringen in belangrijke transitiesectoren, waarmee we bijdragen aan het versnellen van de transitie op de pijlers energie, circulaire en sociale impact. Investeert onder andere in Eerlijke ketenontwikkeling en Voedsel & Landbouw.

Doorlooptijd doorlopend
Partner ABN AMRO

Goeie Grutten Impact Fonds

Investeert op het gebied van verantwoorde, gezonde en gevarieerde voeding en de energietransitie. Het fonds staat voor een duurzame energietransitie en de wereldwijde beschikbaarheid van verantwoorde, gezonde en gevarieerde voeding. Ook worden ondernemingen ondersteund in het behalen van impactdoelstellingen.

Doorlooptijd doorlopend
Partner Goeie Grutten Impact Fonds

Rockstart

Rockstart is een start-up investeerder die ondernemers met een duidelijk doel ondersteunt in drie domeinen: Energie, AgriFood en Emerging Technologies. Het Rockstart AgriFood fonds steunt impactvolle oplossingen die vernieuwende technologien en nieuwe businessmodellen gebbruiken die ons voedselsysteem verbeteren van bodem tot bord.

Doorlooptijd doorlopend
Partner Rockstart

Innovatiefonds Noord Holland

Innovatiefonds Noord-Holland verstrekt financieringen aan innovatieve startups en MKB in de provincie Noord-Holland.

Doorlooptijd doorlopend
Partner Innovatiefonds Noord Holland

One Planet Crowd

Ben je agrarisch ondernemer en heb je (her)financiering nodig om je project te financieren? Wil je duurzaam en toekomstbestendig boeren op een manier die bij jou past? Oneplanetcrowd biedt mogelijkheden voor agrarische ondernemers die op zoek zijn naar geld en kennis.

Doorlooptijd doorlopend
Partner One Planet Crowd

InvestNL

Nederland moet duurzamer en innovatiever. We helpen innovatieve ondernemers die werken aan duurzame oplossingen voor het Nederland van morgen. Bekijk de verschillende vormen van steun.

Doorlooptijd doorlopend
Partner InvestNL

DuurzaamInvesteren

DuurzaamInvesteren.nl bestaat uit een collectief van particuliere investeerders die al 10 jaar investeren in duurzame projecten en bedrijven. Als ondernemer in de food sector kun je jouw duurzame onderneming onder de aandacht brengen en financiering ophalen op het platform.

Doorlooptijd doorlopend
Partner DuurzaamInvesteren